Ajansımız, Batı Akdeniz Bölgesi’ne yapılan yatırımların artırılmasını ve yatırım ortamının iyileştirilmesini hedeflemektedir. Gerçekleştirdiğimiz tanıtım ve fizibilite çalışmalarının yanı sıra yerli ve yabancı yatırımcılarla kurduğumuz temaslar sayesinde, Bölgemizin yatırımlar için bir cazibe merkezi olarak tanınması ve daha fazla sayıda insana iş imkânı yaratılması sağlanacaktır.
Bölgemizde yatırımcılara hizmet veren endüstri alanlarının ve bu alanda çalışan kurum/kuruluşların sayısı son dönemde hızla artmaktadır. Bölgemizde faal durumda olan 5 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) vardır. Korkuteli Mermer İhtisas, Korkuteli Karma OSB, Kaş Gıda İhtisas OSB, Manavgat OSB, Serik OSB, Çeltikçi OSB, Yalvaç OSB olmak üzere kuruluş aşamasında olan 7 adet OSB’mizin de yakın zamanda faaliyete geçmesi beklenmektedir.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkiye’nin en eski serbest bölgelerinden (SB) olan Antalya SB’nin 2018 yılı ticaret hacmi (İthalat+İhracat) 668,58 Milyon dolardır. Lüks yat üretiminde bir dünya markası yaratan Antalya SB’de 20 yılda 1,2 milyar dolar değerinde toplam 450 yat üretilmiştir. SB’nin yeni yatırımlarla birlikte Ortadoğu, Avrupa ve Akdeniz’in yat üretim, bakım ve onarım merkezi olması planlanmaktadır.
Antalya ekonomisi ağırlıklı olarak turizm ve tarım sektörüne dayanmaktadır. Antalya, sahip olduğu deniz-kum-güneş turizmi potansiyelini büyük ölçekli konaklama yatırımlarıyla değerlendirerek ülkemizin en gözde turizm destinasyonlarından birisi olmayı başarmıştır. Kitle turizminin yanı sıra; sağlık, kongre, spor, golf, düğün ve kamp-karavan turizmi gibi alternatif turizm türleri de son zamanlarda ilde gelişme göstererek, önemli yatırım fırsatları doğurmuştur. Antalya ilimiz, örtü altı üretim alanları bakımından Türkiye birincisi konumundadır. Akıllı tarım teknolojileri, işlenmiş gıda, tropik meyve ve süs bitkileri yetiştiriciliği, kompost ve gübre üretimi yatırımları önemli bir potansiyele sahiptir. Bunun dışında ilde yenilenebilir enerji, medikal cihaz ve ilaç teknolojileri, lüks ve mega yat imalatı, ahşap teknolojileri, sivil havacılık sektörü, ambalaj ve lojistik sektörü de büyük bir yatırım potansiyeli içermektedir.
Burdur ilimizin ekonomik gelişiminde mermer, makine imalatı ve tarım endüstrisi başı çekmektedir. Tarıma dayalı sanayi sektöründe; süt ve süt ürünleri, yem, et ürünleri ve kadayıf imalatı; madencilik sektöründe mermer ocakçılığı ve mermer işlemeciliği; makine sektöründe ise mermer işleme makineleri ve tarım makineleri imalatı önemli yatırım alanları arasındadır.
Isparta ilimizin ekonomisinde tarım sektörü ön plandadır. Isparta, tarımsal üretim potansiyelini iyi bir şekilde değerlendirmiş; tıbbi ve aromatik bitki (TAB) işleme, kozmetik sanayi, lojistik, depoculuk ve eko turizm alanında sunduğu yatırım fırsatları açısından ülkemizin önde gelen illerinden biri haline gelmiştir. İlde yaş meyve ve TAB sektörü büyük gelişim göstermiştir. Ayrıca Isparta’da tekstil, halıcılık, gül ve gülyağı üretimi, dericilik sanayisi gelişmiş olup son yıllarda sanayi sektörü yatırımlarına çimento, yonga levha, barit, mermer, kereste gibi yatırım alanları da eklenmiştir.
Bölgemiz, COVID-19 pandemisinin birçok farklı iş kolunda yarattığı köklü değişimlere adapte olabilecek üretim altyapısı, insan kaynağı, sinerjik bağlantı ve ekosisteme sahiptir. Örneğin, pandemi sürecinde evden çalışma eğiliminin artmasıyla birlikte, teknoloji odaklı uluslararası şirketlerin beyaz yakalı olarak tabir edilen insan kaynağı profilinde ve yatırım yeri tercihlerinde, tatil beldeleri ve nüfus yoğunluğu düşük yöreler lehine değişimler meydana geldiği bilinmektedir. Bu durum, özellikle bilişim sektöründeki girişimcilerin ilerleyen süreçte Bölgemize yatırım yapması için bir avantaj doğurmaktadır.
